Za vikend 8. “Folk music fest” na Velikoj terasi na Paliću

Na Velikoj terasi na Paliću u petak i subotu biće održan osmi po redu muzički festival “Folk music fest” u organizaciji Udruženja građana “Juhasok”.

Svečano otvaranje Festivala predviđeno je za petak u 19 časova na Velikoj terasi nakon čega će nastupiti domaćini, orkestar “Juhas” u pratnji pevačica iz Mađarske: Ane Čizmadije i Žužane Sabo Kočiš koje su poreklom iz Vojvodine. Nakon toga nastupa ansambl “Ceco” iz Ade koji neguje muziku iz Potisja, Mađarske, Hrvatske, kao i narodnu bunjevačku muziku.

U subotu će u okviru Festivala nastupiti grupa “Etnokor” koja neguje mađarsku narodnu muziku, kao i muziku Južnog Balkana, ali i Južne Srbije i Makedonije, a na ovom nastupu publika će imati priliku da čuje i sevdalinku u njihovoj izvedbi. “Etnokor” će u subotu nastupiti u sastavu: Danijel Franci na bubnjevima, Balša Pešikan- tambura i violina, Miroslav Jovančić na violini i harmonici i Arpad Bakoš duvački instrumenti i pevanje.

Okosnicu Festivala čini muzika, ali će pored toga posetioci imati priliku da u subotu od 16 časova učestvuju u radu muzičke i plesne radionice, a biće organizovana i izložba narodnih rukotvorina.