Skorašnja arhiva

NZS: Danas isplata naknade nezaposlenima, sutra licima na i izvan teritorije KiM

0

Počela je isplata redovne novčane naknade nezaposlenim licima za januar, saopštila je Nacionalna služba za zapošljavanje.

Isplata se vrši preko banke Poštanska štedionica.

Kako se navodi, privremena novčana naknada za januar 2024. licima koja žive na i izvan teritorije AP Kosova i Metohije, biće isplaćena sutra.

Isključenja struje za sutra, 22. februar

0

Zbog radova na elektroenergetskom sistemu, jedan broj ulica sutra će privremeno biti isključen sa elektro mreže. U slučaju loših vremenskih prilika radovi se odlažu.

Od 9.30do 10.30 struje neće biti u ulicama Severna od Bele Bartoka prema Đevđelijskoj, Jorgovanska, kraj Đevđelijske u okolini navedenih ulica.

Od 10.45 do 11.45 struje neće biti u ulicama Turzo Lajoša, Nađ Imrea, Ferenci Ibolje, Bele Bartoka između Otvorene i Severne, Otvorena i Severna između Turzo Lajoša i Bele Bartoka, i u Severnoj Moravici na Bajšanskom i Pačirskom putu, u ulicama Janka Sibinjanina, Lajoša Košuta, Omladinska br. 2, Park, Poštanska, Svetog Stevana.

Od 13 do 14 časova struje neće biti u ulicama Jokai Mora između br. 88 i 139, 295/E, Alekse Kokića br. 30/A, Miltona Manakija br. 2 sa okolinom.

Od 11 do 12 časova struje neće biti u Novom Žedniku u ulicama Ognjena Price, Titogradska, Antala Kiša, Matka Vukovića, Radoja Vujoševića, Proleterskih brigada br. 26, Filipa Kljajića br. 29.

First minute ponude za letovanja – Grčka i dalje na prvom mestu

0

First minute ponude za letovanje aktuelne su još od novembra, a po rečima turističkih radnika najviše se prodaju aranžmani u Grčkoj, koji su ove sezone nešto skuplji. Interesovanja za ovaj vid putovanja ima, a mnogi će iskoristiti priliku da pogledaju ponude na Sajmu turizma koji počinje sutra u Beogradu.

Iako smo kalendarski još uvek daleko od leta, u ovom periodu godine aktuelne su first minute ponude za letovanja, na kojima se može prilično uštedeti zahvaljujući popustima za rane uplate i rezervacije. Pitali smo Subotičane da li i oni na ovaj način planiraju svoje letovanje.

Po rečima turističkih radnika, ponude su izašle još u novembru, a najpopularnija destinacija za letovanje i dalje je Grčka. Iako su cene aranžmana nešto skuplje u odnosu na prošlu sezonu, nisu uticale na interesovanje putnika. Kako navodi sagovornica, u zavisnosti od načina prevoza i smeštaja, kreću se od oko 250 evra po osobi.

Pored popusta i mogućnosti otplate na rate i do godinu dana, first minute ponude su dobra opcija zbog većeg izbora, pre svega smeštajnih objekata.

Udruženje “Za Suboticu svim srcem” pokrenulo projekat “Medina mala prodavnica”

0

Udruženje “Za Suboticu svim srcem” pokrenulo je projekat “Medina mala prodavnica” sa ciljem da osnuje prvo onlajn prodajno mesto, a kasnije i prodavnicu suvenira i kafić.

Kako navode iz Udruženja “Za Suboticu svim srcem” na ovaj način bi sticali potrebna finansijska sredstva za samofinansiranje potreba zakupa prostorija i režijskih troškova. Dodatne informacije dostupne su i na sajtu donacije.rs.

Udruženje “Za Suboticu svim srcem” osnovalo je nekoliko entuzijasta-volontera 15. marta 2020. godine, kada je proglašeno vanredno stanje zbog epidemije korona virusa i to kao Fejsbuk grupu pod imenom “Vanredno stanje Subotica”. Cilj je bio da se pomogne najugroženijim građanima, starijima od 65 godina koji zbog zabrane kretanja nisu mogli da odu u nabavku hrane i lekova. Nakon ukidanja vanrednog stanja, nastavili su da rade i zvanično su se registrovali kao Udruženje građana “Za Suboticu svim srcem”.

INFOBLOK 20.02.2024.

0

Turistička godina za nama jedna je od najuspešnijih za Suboticu, koja je 3. gradska destinacija u Srbiji po broju ostvarenih dolazaka i noćenja turista.

U poređenju sa poslednjim kvartalom prošle godine, na tržištu nekretnina nisu se desile značajne promene. Osim centra, najtraženija naselja za stanovanje i dalje su Radijalac i Prozivka.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici uhapsili su B. L. (27) iz Subotice ubrzo pošto je, kako se sumnja, izvršio krivično delo razbojništvo.

Jovan Mikić Spartak uskoro će dobiti spomenik u našem gradu.

 

Isključenja struje za sutra, 21. februar

0

Zbog radova na elektroenergetskom sistemu, jedan broj ulica sutra će privremeno biti isključen sa elektro mreže. U slučaju loših vremenskih prilika radovi se odlažu.

Od 9 do 10 časova struje neće biti na Kelebiji u ulicama Dugina, Topole, Bršljanska, Graničarska i Rekreacioni centar.

Od 9.30 do 10.30 struje neće biti u naselju Aleksa Šantić u ulicama Braće Savić, Hercegovačka br. 1, Mostarska, Pionirska i na Somborskom putu br. 1, 16 i 18, kao i u Subotici, u ulicama Kireška od Vladimira Majakovskog do Dedinjske, Jovana Mikića od Kireške do Hrastove, Vladimira Majakovskog između Jovana Mikića i Kireške, Prizrenska, Pavlovačka između Kireške i Hrastove, Hrastova do Dedinjske i Karla Bitermana do Mihajla Pupina.

Od 10.45 do 11.45 struje neće biti u ulicama Miloša Crnjanskog, Hrastove od br. 33 i 38 do 51 i 42, Save Kovačevića br. 53, 53/B, 55, 57 i 60, 353. i 359. nova u okolini, a od 11 do 12 časova u Ljermontovoj br. 49-81, od 13 do 14 časova u ulicama Avalska između Jovana Cvijića i Save Kovačevića, 360. nova br. 1 i 4 i Save Kovačević br. 68.

Tržište nekretnina – Pad cena još uvek neizvestan

0

U poređenju sa poslednjim kvartalom prošle godine, na tržištu nekretnina nisu se desile značajne promene. Osim centra, najtraženija naselja za stanovanje i dalje su Radijalac i Prozivka, navode prodavci nekretnina.

Dolazak stranih kupaca u prethodne dve godine jedan je od faktora koji su uticali na porast cena nekretnina u Subotici. Da li će do značajnijeg pada doći ove godine, za sada je teško predvideti.

Za kvadrat stana u novogradnji potrebno je izdvojiti oko 1.400 evra. Najtraženija naselja i dalje su centar grada, Radijalac i Prozivka. Po rečima sagovornika, cene u ova tri dela sada su gotovo izjednačene, dok se u ostalim može pronaći stan i po nešto nižim cenema.

Kada je reč o kućama, najtraženije su one u Malom Bajmoku, Radanovcu, Paliću i Kertvarošu.

Subotica u top 3 destinacije u Srbiji u prošloj godini

0

Turistička godina za nama jedna je od najuspešnijih za Suboticu, koja je 3. gradska destinacija u Srbiji po broju ostvarenih dolazaka i noćenja turista.

Naš grad je domaćim i stranim turistima u 2023. godini bio najzanimljiviji za posetu, odmah nakon Beograda i Novog Sada. Iz Turističke organizacije Grada, prošlu godinu ocenjuju kao jednu od najuspešnijih po pitanju turizma za Suboticu. U 2023. godini turisti su ostvarili više od 440.000 noćenja i preko 195.000 dolazaka.

Prosečan broj dana koje su turisti provodili u Subotici i na Paliću je 2,4 noćenja, što je standard već nekoliko godina unazad.

Tokom prošle godine najviše domaćih turista je posetilo naš grad, koji su ostvarili 63% od ukupnog broja noćenja na našoj destinaciji. Domaći gosti najviše su dolazili iz Beograda, Novog Sada, Niša, Kragujevca i iz ostatka Srbije.

Selektor ženske fudbalske reprezentacije Srbije Dragiša Zečević saopštio spisak igračica

0

Selektor ženske fudbalske reprezentacije Srbije Dragiša Zečević saopštio je spisak igračica za dva baraž duela protiv Islanda za plasman u Elitnu grupu Evropskog fudbala. Prva utakmica igra se 23. februara u Staroj Pazovi a revanš je četiri dana kasnije na Islandu. Na spisku selektora nalaze se i pet igračica ženskog fudbalskog kluba Spartak.

U Beogradu održano atletsko prvenstvo Srbije

0

U Beogradu je bilo održano prvenstvo Srbije u dvorani za seniorke i seniore. Preko 250 takmičara iz 50 atletskih klubova, koji su se takmičili u čak 40 disciplina. Odličan nastup na prvenstvu imao je i atletičar Spartaka Dario Bašić Palković koji je osvojio bronzanu medalju na 400 metara. Dario se takmičio i u disciplini na 200 metara osvojio je sedmo mesto i poravio svoj lični rekord u dvorani.