Uručeni paketi hrane i higijene

Povodom obeležavanja Svetskog dana hrane i Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva podeljeno je ukupno 2520 paketa hrane i higijene socijalno ugroženim porodicama i pojedincima. Deo paketa uručen je danas u prostorijama Crvenog krsta.

Danas se obeležava Svetski dan hrane, dok je sutra Međunarodni dan borbe protiv siromaštva, tim povodom za naše socijalno najugroženije sugrađane podeljeno je 2200 paketa hrane i 320 paketa higijene. Šezdesettrogodišnji Stipan Beretić, jedan je od sugrađana koji su dobili pakete. Stipan živi sam i kroz sakupljanje plastičnih flaša zarađuje za život, a kako kaže uslove za penziju nema. Ovaj paket velika je pomoć, a kako će hranu da raspodeli da što duže traje, kaže ni sam ne zna.

Svake godine iz budžeta grada izdvajaju se sredstva za pomoć najugroženijim sugrađanima, a ova aktivnost realizuje se i uz pomoć Crvenog krsta i Centra za socijalni rad. Iz Crvenog krsta ističu da se podela paketa realizuje u okviru meseca solidarnosti, koji se tradicionalno obeležava u ovoj organizaciji.

Za razliku od prethodnih godina umesto 3,1 milion ove godine, izdvojeno je 4 miliona dinara za realizaciju ove aktivnosti. Pored ove pomoći za najugroženije,podrška grada sprovodi se i kroz jednokratne pomoći, koje se realizuju preko Centra za socijalni rad i za koje je ove godine izdvojeno 7,5 miliona dinara.

Iz lokalne samouprave istakli su da je saradnja Crvenog krsta sa lokalnom samoupravom izuzetno uspešna, te da će se ta saradanja i ubuduće uspešno nastaviti.

https://youtu.be/GesAnrEY19U