U Politehničkoj školi održana tribina o značaju porodice i reproduktivnog zdravlja

U ogranizaciji Udruženja “Korak sigurnosti” danas je održana tribina namenjena maturantima Politehničke škole pod nazivom “Značaj porodice i reproduktivnog zdravlja mladih na pronatalitetnu politiku.

Cilj tribine u čijem je fokusu značaj porodice i reproduktivno zdravlje jeste edukacija mladih koji su na pragu života i koji će se u budućnosti ostvariti kao roditelji, podizanje njihove svesti i samopouzdanja, kažu organizatori.

Tribina je namenjema učenicima završnih razreda Politehničke škole, a iz ove obrazovne ustanove navode da iako su ovakve aktivnosti deo programa škole, uvek je zadovoljstvo sarađivati sa udruženjima i dati priliku deci da se dodatno osnaže.

Mladi su tokom tribine upoznati i sa merama pronatalitetne politike koja se vodi u našoj zemlji, projekat je podržala lokalna samouprava i Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.

Predavanja i radionice na ovu temu, osim u Politehničkoj školi, održana su i u Gimnaziji “Svetozar Marković”, naveli su organizatori.