Ledeni tobogan u centru grada počeo sa radom

Na radost Subotičana, naročito najmlađih, pre dva dana je otvoren ledeni tobogan u centru grada. Radno vreme je od 9 do 21 čas, a iz nadležnog preduzeća kažu da će biti otvoren sve do 31. januara.

Prazničnu atmosferu u gradu upotpunio je i ledeni tobogan ispred spomenika “Svetog trojstva” koji je pre dva dana počeo sa radom. Među prvima koji su tobogan isprobali su naši najmlađi sugrađani kojima će tokom zimskih dana ovo biti najzabavnija destinacija. Oduševljeni su i nešto stariji, koji su se niz ledeni tobogan spuštali i prošle godine. Jedan od njih je i Jovan Krnajski, koji je zajedno sa drugarima došao da isproba ovu zimsku atrakciju.

Tobogan je otvoren za sve uzraste, obezbeđena je oprema za bezbedno korišćenje, a preporuka je da se deca mlađa od šest godina spuštaju sa roditeljima, kažu iz JP za upravljanje putevima, urbanističko planranje i stanovanje. Pored tobogana, Subotičanima je na raspolaganju i sedam klizališta. Na radost mnogih već su otvoreni na Prozivci, Bajmoku, Novom Žedniku i Čantaviru, dok će za vikend sa radom početi i oni u Hajdukovu, Tavankutu i na Paliću.

Ledeni tobogan je otvoren svaki dan od 9 do 21 čas, sve do 31. janara, kaže sagovornik.