Pastor: SVM održao 354 predizborne tribine u 74 naselja

Vršilac dužnosti predsednika SVM-a i nosilac republičke izborne liste ove partije, dr Balint Pastor, juče je na konferenciji za novinare u prostorijama stranke rezimirao izbornu kampanju.

Pastor je rekao da ne zna za situaciju da je neka politička zajednica i politička partija nekoliko dana pre predizborne kampanje ostala bez svog predsednika kao što je to zadesilo SVM. Uprkos ovim okolnostima, u proteklih 6 nedelja SVM je organizovao 354 tribine i manifestacije u 74 naselja.

Pastor je podsetio da je 6. novembra, u jednom danu prikupljeno 11.355 potpisa za podršku kandidatima na republičkoj izbornoj listi, te da nikada nije skupljeno toliko potpisa u tako kratkom vremenu. Što se tiče pokrajinskih izbora, za nekoliko sati prikupljeno je 6526 potpisa, a lista je predata 21. novembra. Cilj stranke na izborima 17. decembra je, kako je rekao, da očuva snažnu zastupljenost mađarskih interesa na republičkom i pokrajinskom nivou.

Zbog tragedije koja ih je zadesila i smrti lidera partije, ranije pripremljen slogan preimenovan je u slogan “Za našeg predsednika, za našu zajednicu, za budućnost!”. Na oba glasačka listića lista SVM je pod brojem 6.