U Narodnom pozorištu premijera Molijerovog „Mizantropa“

U Narodnom pozorištu, u petak, je premijerno izvedena predstava „Mizantrop“, rađena po istoimenom Molijerovom delu, u režiji Đurđe Tešić. Ova klasična komedija nastala je u sedamnaestom veku, i pisana je u stihu, te je zbog ovakvog načina pisanja rad na ovoj predstavi bio pravi izazov i za rediteljku i za glumce.

Rediteljka ističe kako su danas retke prilike da se režira neko klasično delo, te da je, iako se držala stiha, ova predstava obrađena na moderan način. Radnja komedije uvek je vezana za sudbinu glavnog junaka i njeno razrešenje.

Glumačkoj ekipi rad na ovoj predstavi predstavljao je veliki izazov, kako kažu, iako je komedija nastala u 17. veku, ona je primenljiva na svako doba i sva društva, jer licemerje i laž su svuda i uvek prisutni. Društvo licemernih, korumpiranih i ispraznih ljudi predstavlja zajednicu sa kojom se glavni junak ne miri.

Glavne uloge u predstavi poverene su Milanu Vejnoviću koji tumači lik Alsesta, potom Minji Peković i Srđanu Sekuliću. Za sve one koji su propustili premijerno izvođenje, predstavu „Mizantrop“ mogu pogledati već sutra na sceni Jadran od 19:30h.