Održan stručni skup „Dobra igračka 2017“

U vrtiću „Sanda Marjanović“ na Prozivci, u subotu, je održan tradicionalni stručni skup „Dobra igračka 2017“, sa izložbom originalnih igračaka koje su izradili vaspitači iz predškolskih ustanova Vojvodine sa decom. Organizatori skupa su PU „Naša radost“ i Udruženje vaspitača Vojvodine. Cilj susreta jeste razmena iskustava kao najbolji vid unapređenja vaspitno-obrazovne prakse.

Ovi susreti organizuju se svake druge godine, a priliku da razmene iskustva imaju radnici predškolskih ustanova iz cele Vojvodine. Osnovna tema ovogodišnjeg skupa bila je podsticanje socio-emocionalnog razvoja kod dece , pa posebno mesto pripada igračkama koje su izrađivala deca sa svojim vaspitačima.

Stručnjaci ističu kako deci duže drže pažnju igračke koje su sami izradili, od onih kupovnih, jer su one apsolutno prilagođene svakom detetu koje je učestvovalo u izradi.

Igračke koje su izlagane predstavljaju rezultat dugogodišnjeg rada i saradnje između dece i vaspitača, sa ciljem podsticanja kreativnosti i društvenosti.

Svaka igračka i svako didaktičko sredstvo mora biti detaljno opisano, odnosno navedeno je od čega je igračka napravljena, čemu sluči, kako se koristi, kako su je deca prihvatila, te kako se dalje može usavršavati. Vaspitači i stručni saradnici ocenili su protekli skup kao izuzetno kvalitetan i edukativan.