U četvrtak počinje 13. „Subotički sajam 2019.“

Na ovogodišnjem “Subotičkom sajmu 2019.” učestvovaće preko 180 izlagača, a broj zainteresovanih učesnika je svake godine sve veći, poručili su organizatori. Ovo je 13. po redu Sajam privrede, u čijem okviru će po prvi put biti održan i poslovni forum pod nazivom “Subotica 2019.”.
Ovogodišnji “Subotički sajam 2019.” održaće se u Hali sportova, od četvrtka do subote. Na 33 štanda, preko 180 izlagača uzeće učešće. Po rečima organizatora, prostor od oko 1800 kvadrata, ove godine nije dovoljan u odnosu na broj zainteresovanih izlagača.
Na ovogodišnjem Sajmu prisustvovaće izlagači iz zemalja regiona, ali i šire, primetan je veliki stepen interesovanja za posetu i učešće od strane više privrednih delegacija, navode organizatori. Ove godine učešće na Sajmu uzeće i srednje škole iz Subotice kao i visokoškolske ustanove.
Zemlja partner ovogodišnjeg Sajma je Republika Italija. Velika je čast učestvovati na ovom Sajmu kao partner, a sigurni smo u to da će naša prisutnost i saradnja u budućnosti biti još veća i da će ujediniti naša dva naroda, poručio je počasni vicekonzul Italije u Subotici, Karmine Taralo.
Iz Privredne komore Srbije, poručuju da je od posebnog značaja broj privrednih društava koja se bave IT tehnologijom, a koja će biti predstavljena na njihovom štandu.
Tema ovogodišnjeg Sajma je povezivanje kompanija koje se bave IT tehnologijom sa privredom, digitalizacija u privredi, ali i u funkciji privrede kao i obrazovanje u saradnji sa privredom.