Održan javni čas na temu vršnjačkog nasilja

U Plavoj sali Gradske kuće, u petak je održan javni čas na temu “Uloga narodnih poslanika u sprečavanju vršnjačkog nasilja”. Ovaj projekat ima za cilj da obezbedi direktnu saradnju lokalnih aktera i narodnih poslanika po pitanju prevencije vršnjačkog nasilja.
Projekat “Uloga narodnih poslanika u sprečavanju vršnjačkog nasilja” sprovodi Centar za istraživanje javnih politika i to u tri lokalne zajednice, odnosno u Subotici, Aranđelovcu i Zemunu. Cilj javnih časova je da se govori o svim faktorima koji doprinose vršnjakom nasilju, te da se razgovara o tome na koji način lokalni akteri i narodni poslanici mogu da doprinesu prevenciji vršnjačkog nasilja.
Na javnom času u Subotici prisustvovali su predstavnici subotičkih škola, Centra za socijalni rad, Crvenog krsta, policije, komunalne policije, te lokalne samouprave.
Naši srednjoškolci znaju mnogo o vršnjačkom nasilju, kako kažu, umeju da prepoznaju sve oblike nasilja, a infomisani su i o tome kako treba reagovati.
U edukaciji subotičkih osnovaca na temu vršnjačkog nasilja veliku ulogu ima i Crveni krst, koji već dve godine intenzivno sprovodi program prevencije vršnjačkog nasilja. Deci nižih razreda osnovnih škola o vršnjačkom nasilju, te prevenciji govore volonteri ove organizacije, koji program uspešno realizuju u 4 osnovne škole.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime