Održan 38. po redu Festival „Omladina“

Na Festivalu “Omladina” održanom na Stadionu malih sportova, u takmičarskom delu programa, pobedu je odneo gostujući bend “Bulka” iz Novog Sada. U takmičenju je učestvovalo 6 bendova, dok je u revijalnom delu programa nastupilo 5.
Subotička publika uživala je u bogatom, ali i muzički veoma šarolikom programu na 38. po redu Festivalu, održanom u petak. Na ovoj manifestaciji nastupali su bendovi kako sa domaće muzičke scene, tako i muzički izvođači iz regiona. Subotičanima se program dopao, a, kako kažu, manifestacije ovog tipa idealna su prilika da se pruži podrška u kreativnom izražavanju, kako umetnicima, tako i omladini uopšte.
U takmičarskom delu programa, 6 autorskih bendova predstavilo je svoje numere, a za neke od njih ovo je bio prvi nastup. Jednoglasnom odlukom žirija, ovogodišnji pobednik je bend “Bulka” iz Novog Sada. Ova nagrada kako navode pobednici, veliko je priznanje za njihov rad, a Festival je bio prilika da se po prvi put predstave subotičkoj publici. Članovi benda rade uveliko na novim pesmama, a kako kažu, nadaju se dobrom uspehu u daljem radu na muzičkoj sceni Srbije.
Festival “Omladina” petu godinu zaredom organizuje Kancelarija za mlade, a kako navode organizatori, odziv publike je bio odličan.
Nakon takmičarskog dela programa, u revijalnom delu nastupili su “Ki” iz Kumanova, “Sergio Lounge” iz Beograda kao i “Kontradikshn” iz Ljubljane, “Stuttgart Online” i “Multietnička Atrakcija” iz Beograda.