петак , 28 јануара 2022
Naslovna / Društvo / U bioskopu „Eurocinema“ u nedelju Evropski filmski maraton

U bioskopu „Eurocinema“ u nedelju Evropski filmski maraton

U bioskopu “Eurocinema” u nedelju će publika imati priliku da besplatno pogleda 8 filmova u okviru Evropskog filmskog maratona koji je deo projekta “Evropski filmovi za buduće generacije” čiji je cilj privlačenje mlade publike u biskope i promocija evropskog filma.

U okviru Evropskog filmskog maratona biće prikazano 8 evropskih filmskih ostvarenja različitih žanrova istovremeno u Subotici, Novom Sadu i Beogradu. Publika će imati priliku da pogleda komedije, drame, akcione i horor filmove. Program počinje u 10 časova projekcijom italijanskog filma “Najbolje godine” reditelja Gabrijela Mučina, a završava se najnovijim domaćim ostvarenjem “Vampir” reditelja Branka Tomovića koje će biti prikazano u ponoć.

“Evropski filmski maraton” deo je projekta “Evropski filmovi za buduće generacije” u okviru kojeg će biti održan niz aktivnosti. Trenutno je u izradi strategija koja se odnosi na privlačenje mlade publike u bioskope, što predstavlja problem ne samo u Evropi već i u celom svetu. Za vreme trajanja projekta biće održane i tematske projekcije evropskih dokumentarnih i igranih filmova za mlade koje će se realizovati u saradnji sa osnovnim i srednjim školama i njihovim profesorima. Biće organizovane i specijalne projekcije uz predavače iz filmske industrije koji će sa publikom razgovarati na temu evropskog i umetničkog filma, a pored toga u planu su i obuke za prikazivače filmova i prosvetne radnike.

Projekat “Evropski filmovi za buduće generacije” realizuje se od septembra ove do juna 2022. godine u okviru Europa Cinemas programa “Colaborate to inovate” finansiranog od strane Kreativne evrope.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

JP „Subotica-trans“ počelo godinu sa novim ulaganjima

U 2022. godini JP „Subotica-trans“ nastavlja da radi na poboljšanju svojih usluga za građane, ali …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *