U akciji suzbijanja iregularnih migracija, pripadnici MUP-a pronašli su 4.931 iregularnog migranta

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić održao je noćas, na Horgošu, sastanak sa najbližim saradnicima o dalјem toku akcije na suzbijanju iregularnih migracija i poručio da je prioritetni zadatak lociranje i pronalazak organizovanih kriminalnih grupa koje se bave krijumčarenjem iregularnih migranata.

Sve snage ćemo usmeriti na  lociranje i hapšenje vođa i članova organizovanih kriminalnih grupa koje krijumčare migrante, jer ćemo time preseći najvažniju kariku u lancu krijumčarenja. Takođe, prilikom pretrage terena posebnu pažnju usmerićemo na pronalazak takozvanih štekova, u kojima organizovane kriminalne grupe skrivaju oružje. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova danonoćno sprovode pojačane aktivnosti, kako na severu, tako i na jugu zemlјe, sprečavajući ulazak iregularnih migranata iz Bugarske i Severne Makedonije. Nećemo stati sve dok naši građani na ovim područjima ne budu u potpunosti sigurni i bezbedni, a oni koji čine krivična dela procesuirani. “, naglasio je ministar Gašić tokom sastanka.

U akciji suzbijanja iregularnih migracija, koja se sprovodi po nalogu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, a kojom rukovodi pomoćnik direktora policije general policije Dejan Luković, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su 4.931 iregularnog migranta koji su se skrivali u pograničnim pojasevima na području Sombora, Subotice, Kikinde i Pirota.

Od početka akcije, detalјnom pretragom terena, više stotina policijskih službenika pronašli su devet automatskih pušaka, pet pištolјa, oko 1.655 komada municije različitog kalibra, više stotina stranih pasoša i manju količinu narkotika. Osim toga, pronađeno je devet zemunica u kojima su se migranti i krijumčari skrivali.

Policijski službenici su od početka akcije kontrolisali 110.157 vozila i 357 objekata.

U ovoj akciji uhapšeno je osam krijumčara i zadržano još 190 osoba zbog različitih krivičnih dela.