Subotički poljoprivrednici počeli protest

Oko 70 subotičkih poljoprivrednika održalo je danas protestnu vožnju na potezu od „Radine kafane“ do kružnog toka na Žedničkom putu. Za sutra najavljuju nastavak protesta, a od nadležnog ministarstva traže ispunjenje obećanja koja su ima letos data i navode nove zahteve za narednu godinu.

Oko 70 traktora bilo je parkirano kod „Radine kafane“ odakle su u podne krenuli u protestnu vožnju do kružnog toka na Žedničkom putu i nazad. Poljoprivredni proizvođači okupili su se iz Starog Žednika, Đurđina, Male Bosne, Tavankuta, Ljutova, Šupljaka, Klise i drugih okolnih mesta. Oni traže od resornog ministarstva da održi obećanja data letos.

Subotički poljoprivrednici osim ispunjenja obećanja iz maja, od države traže i da naredne godine subvencija za poljoprivrednu proizvodnju bude 35000 dinara po hektaru, kao i povećanje subvencija za kvalitetne mlečne krave i za prelazak junice u kravu, ali i subvencije za refinasiranje kredita.

Okupljeni poljoprivrednici biće kod „Radine kafane“ sve dok ne padne mrak, a nakon toga će se razići, ali protest najavljuju i za naredne dane do ispunjenja uslova.