Tropski talas stigao i u Suboticu

U Subotici nas do kraja nedelje očekuju natprosečno visoke temperature, do čak 44 stepena na celzijusovoj skali. Prema najavama meteorologa, do kraja jula meseca temperatura neće biti niža od 30 stepeni.

Ako je sudeći po visokim temperaturama, koje premašuju trideset i peti stepen, leto je u pravom zamahu. Ovaj tropski talas koji je zahvatio i naše područje Subotičanima koje smo anketirali ne smeta. Klima i hladni napici pomažu im da se osveže, a najtopliji deo dana izbegavaju da provode napolju.

Najtopliji dan u nedelji očekuje nas u subotu, kada će temperatura u našem gradu dostići četrdeset i četvrti podeljak. Prema najavama meteorologa, u čitavoj Srbiji temperatura će od nedelje biti u blagom padu i neće prelaziti 34 stepen.

Kako se usled visokih temperatura i potrošnja vode povećava zbog aktivnosti kao što su: navodnjavanje poljoprivrednih površina, zalivanje zelenih površina, punjenje individualnih rezervoara, bunara i bazena, pranje vozila, polivanje i hlađenje pločnika, terasa i dvorišta, iz JKP “Vodovod i kanalizacija” apeluju na građane da, dok traje ovaj period, vodu za piće koriste racionalno i namenski, pre svega za piće, kuvanje i higijenu. Iz preduzeća napominju, da povećana dnevna i noćna potrošnja može opteretiti vodovodnu mrežu, što može dovesti do opstrukcija vodosnadbevanja u pojedinim delovima grada.