Sinagogu juče posetilo oko 500 ljudi

Subotička Sinagoga od juče je otvorena za građane i turiste, a prvog dana ovaj velelepni secesijski objekat posetilo je oko 500 ljudi. U lepoti enterijera juče su uživali Subotičani, ali i gosti iz Hrvatske, Slovenije, Poljske, Mađarske i okolnih mesta. Priliku da posete Sinagogu imaće svi građani do 20. juna, izuzev 15. juna kada neće biti otvorena za posete.

Subotička Sinagoga otvorila je vrata za sve građane Subotice, ali i goste iz susednih gradova i zemalja. Subtoičani su priliku da vide enterijer obnovljene Sinagoge uglavnom iskoristili za Noć muzeja, a mnogi su se ju;e ponovo vratili da još jednom zavire u unotrašnjost ove secesijske lepotice. Izgledu Sinagoge dive se i komšije iz Mađarske, ali i turisti iz drugih zemalja.

Iz Jevrejske opštine navode da svi posetioci reaguju isto, odnosno svi su oduševljeni izgledom objekta, a retko ko se kratko zadrži. Svim znatiželjnim posetiocima, koje interesuje istorija Sinagoge, kao i istorija subotičkih Jevreja, na usluzi su vodiči koji će rado odgovoriti na sva pitanja.

Podsećamo da će vrata Sinagoge biti otvorena do 20. juna u periodu od 10 do 18h, izuzev 15. juna. Ulaz za sve građane je slobodan.