JKP „Subotičke pijace“: Građani bez brige mogu kupovati meso i mlečne proizvode na pijacama

Građani mogu biti potpuno bezbrižni kada je u pitanju kupovina mesa i mlečnih proizvoda na pijacama koje su u nadležnosti JKP „Subotičke pijace“, poručuju iz ovog preduzeća. Meso i mlečni proizvodi koji se prodaju na pijacama moraju biti poznatog porekla, a u skladu sa visokim temperaturama rashladne vitrine su podešene na tačno određene temperature, objašnjava Josipa Vojnić Tunić iz JKP „Subotičke pijace“.

Poslovođa na Mlečnoj pijaci Daniel Fodor navodi da se prodavci pridržavaju propisa kada je u pitanju održavanje higijene u rashladnim vitrinama u kojima se prodaje meso i mlečni proizvodi, te podseća da se vitrine čiste svakodnevno u poslepodnevnim satima.

Iz „Subotičkih pijaca“ navode da se jednom mesečno ili jednom u dva meseca sprovode inspekcijske kontrole, te da do sada nije bilo nikakvih primedbi od strane Uprave za veterinu i nadležne veterinarske inspekcije. Meso i mlečni proizvodi koji se prodaju na pijacama moraju imati poznato poreklo, a prodaju se iz rashladnih vitrina, te su potpuno bezbedni.

Temperatura u rashladnim vitrinama za meso kreće se u rasponu od 2 do 5 stepeni, a za mlečne proizvode do 8 stepeni.