Predstavljen Nacrt Programa razvoja turizma AP Vojvodine

Javna rasprava o Nacrtu Programa razvoja turizma AP Vojvodine za period od 2023. do 2025. godine održana je danas u Plavoj sali Gradske kuće. Nacrtom su obuhvaćeni verski, kulturni, kao i lovni turizam, a kako je izjavio pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević, ovaj dokument predstavlja nastavak kontinuiranog razvoja turizma.

Subotica je u poslednje četiri godine postala jedna od najozbiljnijih turističkih destinacija među vodećih pet u Srbiji. To je rezultat rada Grada i turističke organizacije, rekao je pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević. Dodao je da upravo to ideja, da se osnuju turitičke organizacije u mestima u kojima ih još uvek nema i da se zatim preslika model Subotice, jer je to očigledno model koji daje rezultate.


Za realizaciju ovog plana predviđeno je više od milijardu dinara u narednom periodu, rekao je Ivanišević i istakao da se prvi put govori o razvoju verskog i kulturnog turizma, jer je Vojvodina plodno tle za razvoj tog vida turizma.

Posebna pažnja obraća se i na digitalizaciju, jer na taj način turisti prikupljaju infomacije o samoj destinaciji, dodao je Ivanišević. Autori Nacrta su dr Bela Muhi i dr Igor Stamenković.