Novi prozori u OŠ „Hunjadi Janoš“ u Čantaviru

Završena je prva faza radova na obnavljanju fiskulturne sale u OŠ “Hunjadi Janoš” u Čantaviru. Tim povodom, školu su danas obišli potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žolt Sakalaš i predsednik Skuštine grada, Balint Pastor.

U okviru prve faze radova zamenjeni su prozori i vrata u fiskulturnoj sali. Sredstva za radove u iznosu od 4, 5 miliona dinara obezbeđena su preko konkursa za adatpaciju, sanaciju i rekonstrukciju školskih objekata Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine.

U drugoj fazi, predviđeno je uređenje toaleta u svlačionicama, kao i parketa u fiskulturnoj sali. Pokrajinski sekretar za obrazovanje, Zoltan Sakalaš najavio je da će novi konkurs biti raspisan do kraja februara, za koji su u budžetu AP Vojvodine opredeljena sredstva u iznosu 175 miliona dinara.

Zahvljujući sredstvima nadležnog Pokrajinskog sekretarijata, ugrađen je i sistem za video nadzor u objektu gde su smešteni niži razredi i izrađena je projektno-tehnička dokumentacija za hidrantsku mrežu za centralni objekat, kao i za školska odeljenja u Bačkom Dušanovu i Višnjevcu. Zajedničkim sredstvima Pokrajinske vlade, Grada Subotica i Generalnog konzulata Mađarske, posle tri decenije, ponovo je u funkciji i obdanište u ovoj školi.