Ove godine 8 km novog kolovoza na teritoriji grada

U ovoj godini biće izgrađeno oko 8 km novog kolovoza, oko 4 km ulica će biti rehabilitovano, biće uređeno oko 19 km atarskih puteva, oko 3 km biciklističkih i pešačkih staza i 200 parking mesta, najavljuju iz Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje.

Grad je obezbedio projektno- tehničku dokumentaciju za izgradnju kolovoza u 17 ulica u kojima će ukupno biti izgrađeno oko 8 km novog kolovoza za šta je opredeljeno oko 250 miliona dinara. Iz JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje kažu da će sve ulice za koje je urađena kompletna dokumentacija biti i urađene u toku godine. Trenutno se privodi kraju projektno- tehnička dokumentacija za izgradnju kružnog toka u ulicama Arsenija Čarnojevića i Ferenca Sepa i ukoliko bude dobijena građevinska dozvola i ovaj projekat će biti realizovan ove godine,što podiže sumu novca na skoro 270 miliona za potrebe izgradnje novog kolovoza na teritoriji Grada. Za rehabilitaciju ulica na teritoriji grada izdvojeno je oko 30 miliona dinara, a biće rehabilitovano oko 4 km ulica.

U toku godine biće uređeno i oko 3 km pešačkih i biciklističkih staza i to u Štrosmajerovoj ulici i na Senćanskom putu, radiće se i na uređenju 200 parking mesta najvećim delom u MZ „Prozivka“ i „Kertvaroš“. Pre zatvaranja raskrnice kod Patrije, prethodno će biti urađen kružni tok kod Bajnatske ulice, Senćanskog puta i Lošinjske ulice, a biće završen i podvožnjak u Lošinjskoj ulici kod „Pionira“ što će omogućiti alternativne pravce kretanja prilikom zatvaranja raskrnice kod Patrije.

Kako navode iz JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje u toku su pregovori sa JP „Putevi Srbije“ da svi putevi u državnom vlasništvu na teritoriji grada ove godine dobiju nov asfalt. Ovim planom obuhvaćen je kompletan Palićki put od „Lidla“ do centra Palića, Senćanski put i Bajnatska ulica.