Povećan broj pozitivnih na korona virus

U poslednjih nekoliko dana primetan je povećan broj obolelih od infekcije kovid-19 u našem gradu. Za prva 3 dana ove nedelje registrovan je 51 pacijent zaražen korona virusom.

Pre samo 2 sedmice u Kovid-respiratornoj ambulanti Doma zdravlja u Harambašićevoj ulici nedeljno je registrovano 10 slučajeva infekcije kovid-19. Tokom prošle nedelje broj obolelih povećan je na 46, da bi u prva tri dana ove nedelje broj obolelih kod kojih je dokazano prisustvo kovida-19 narastao na 51.

Iako se pacijenti javljaju na vreme, stariji i oni koji imaju pridružene bolesti iz Kovid-respiratorne ambulante Doma zdravlja upućuju se u Opštu bolnicu, ali se u njoj ne zadržavaju osim u slučaju komplikacija.

Lekari apeluju na sve one koji imaju simptome respiratorne infkecije da se jave u Respiratornu ambulantu Doma zdravlja kako bi dobili adekvatnu terapiju i izbegli eventualne komplikacije koje kovid može da izazove. Kovid-respiratorna ambulanta Doma zdravlja i dalje radi svih sedam dana u nedelji od 7-17 časova.