Počeo upis na Ekonomski fakultet

Na Ekonomskom fakultetu danas je počeo prvi upisni rok, koji će trajati do 13. jula. U prvom roku prijavljeno je 250 budućih studenata, što znači da će u drugom upisnom roku, koji je u septembru, ostati oko stotinu samofinansirajućih slobodnih mesta. Iz ove visokoobrazovne ustanove kažu da su zadovoljni odzivom kandidata.

Dunja Srejić, Bojan Bašić Palković i Andželina Jakurski od naredne akademske godine nova znanja i veštine sticaće na Ekonomskom fakultetu. Dunja i Bojan slede primer svoje braće koja su i sama studenti ove visokoobrazovne ustanove, dok se Andželina za Ekonomski fakultet u Subotici, između ostalog, odlučila jer joj je među prioritetima bilo budžetsko mesto.

U prvom upisnom roku koji je počeo danas i koji će trajati do 13. jula, prijavljeno je 250 kandidata. Iz ove visokoobrazovne ustanove kažu da su zadovoljni odzivom kandidata. Budući studenti najviše su zainteresovani za studijski program Poslovna informatika, na kojem su sva mesta popunjena.

U Subotici i Novom Sadu ukupno se prijavilo 774 kandidata, od kojih će biti uspisano 744, što je u odnosu na prethodnu godinu porast od 8 odsto. U drugom upisnom roku biće oko stotinu slobodnih mesta za samofinansirajuće studente, a predaja dokumetana za taj rok biće 1. i 2. septembra.