Protest na Makovoj sedmici: građani u strahu i traže rešenje

Oko stotinu meštana Makove sedmice i drugih delova grada okupilo se u subotu u centru mesne zajednice kako bi još jednom apelovali na nadležne da reše problem migranata koji svakodnevno prolaze naseljem i odlaze u šumu. Kako kažu, i dalje su strahu zbog oružanog sukoba i iako migranata sada ima manje, čim padne mrak iz svojih domova ne izlaze.

Sedam dana nakon oružanog sukoba migranata u Hrastovači, ovo je poruka koju su okupljeni meštani Makove sedmice jednoglasno poručili nadležnima. Odakle migrantima oružje, ko im je dozvolio da prave kampove u šumi i kada će se naći konačno rešenje ovog problema, pitanja su na koje građani još uvek nisu dobili odgovor. Kako kažu, zabrinuti su za svoju i bezbednost svojih najmilijih.

Na lice mesta izašao je i načelnik Severnobačkog upravnog okruga, Bojan Šoralov, koji je rekao da razume njihovu zabrinutost, ali da ne donose jednostrane odluke, već da imaju poverenja u organe reda.

U subotu, u centru naselja Makova sedmica okupilo se nešto više od stotinu građana, a protest su podržali i građani iz drugih delova grada, ali i članovi „Narodne patrole“.