Počela dvodnevna obuka za početnike u poslovanju

Regionalna razvojna agencija „Panonreg“ održala je besplatnu obuku početnicima u poslovanju, mladima i ženama preduzetnicama o tome kako napisati poslovni plan i kompletirati dokumentaciju za prijavu. Predviđeno je da obuka traje dva dana, a ukupno se prijavilo oko deset polaznika.

Ministarstvo privrede i Fond za razvoj raspisali su konkurse za finansijsku podršku mladima, ženama preduzetnicama i preduzećima u razvoju. Tim povodom Regionalna razvojna agencija „Panonreg“ organizovala je besplatnu obuku za sve one koji žele da konkurišu na dostupne programe. Jedna od deset polaznika je i Svetlana Rajčić. Po zanimaju je računovođa i kako kaže prvi put učestvuje u ovakvom vidu obuke.

Cilj dvodnevne obuke za pisanje poslovnog plana jeste da se polaznici upoznaju sa uslovima konkurisanja i da im se ukaže na šta je potrebno da obrate pažnju i koje informacije i podatke trebaju da pribave, kažu iz Regionalne razvojne agencije „Panonreg“ i dodaju da se najčešće greške prilikom pisanja poslovnog plana dešavaju u finansijskoj analizi.

Nakon obuke će u prostorijama „Panonrega“ za polaznike biti održane i individualne konsultacije na kojima će se kompletirati sva dokumentacija. Osim toga, za preduzetnice će u ponedeljak od 10 časova biti organizovan Dan otvorenih vrata i biće posvećen razvoju brenda, istraživanju tržišta i marketingu.