Održana gradska smotra u pružanju prve pomoći

U subotu je na Trgu žrtava fašizma, a potom i na centralnom gradskom Trgu održano gradsko takmičenje u pružanju prve pomoći na kome je učestvovalo oko 200 volontera Crvenog krsta.

Za razliku od prethodnih godina, dan ranije, u petak u prostorijama Crvenog krsta održan je realistički prikaz povreda, oboljenja i stanja a na gradskom Trgu u subotu organizovana je gradska smotra u pružanju prve pomoći, odnosno demonstracija veština koje su volonteri Crvenog krsta iz Subotice, ali i gradskih organizacija Crvenog krsta iz Bačke Topole, Novog Sada, Sremske Mitrovice i Tivta sticali mesecima.

Suboticu je na takmičenju predstavljalo osam ekipa, 4 iz kategorije podmlatka i 4 iz kategorije omladine. Novina je učešće ekipe „Kolevke“, koju su činili korisnici Dnevnog boravka. Pružanje prve pomoći nije samo deo medicinske, već opšte kulture i izuzetno je značajno za spasavanje života do dolaska ekipe SHMP, ističe sekretar Gradske organizacije i specijalista urgentne medicine sa dugogodišnjim stažom.

Manifestaciju je u ime gradonačelnika, otvorio član Gradskog veća zadužen za privredu, Srđan Samardžić.

Najuspešnije ekipe sa gradske smotre u svim kategorijama predstavljaće naš grad na ovogodišnjem Pokrajinskom takmičenju u pružanju prve pomoći.