Odbornici usvojili drugi rebalans budžeta

Na 41. redovnoj sednici Skupštine grada, odbornici su većinom glasova usvojili drugi rebalans budžeta za ovu godinu, kojim je gradski budžet uvećan za više od 234 miliona dinara, čime ukupan obim iznosi približno 9,5 milijardi dinara.

Realizacija budžeta za prvih devet meseci bila je gotovo 74 odsto, što je za 24 odsto više nego u istom periodu prošle godine, a drugim rebalansom budžet je uvećan za 2,5 odsto. Zahvaljujući tome realizovaće se nove investicije poput rekonstrukcije dva vrtića – Mandarine i vrtića na Prozivci u iznosu od preko 200 miliona dinara, nova ambulante na Paliću od gotovo 100 miliona, završetak centralne kuhinje koja iznosi 109 miliona i zamena ispune na Vodozahvatu 1 u visini od 100 miliona.

Opozicija je podržala izveštaj o ostvarenju budžeta, ali ne i drugi rebalans.

Savez vojvođanskih Mađara stanje budžeta ocenjuje kao odlično. Po rečima Janoša Nagela, predsednika odborničke grupe, drugi rebalans omogućiće i subvencionisanje javnih preduzeća poput “Subotica-transa”, “Vodovoda i kanalizacije”, “Stadiona” i “Palić-Ludaša”.

Na početku sednice, minutom ćutanja odata je počast nedavno preminulom predsedniku Skupštine Vojvodine i lideru Saveza vojvođanskih Mađara, Ištvanu Pastoru.