„Našu radost“ pohađaće 4.670 mališana

Predškolsku ustanovu “Naša radost” od 1. septembra će pohađati 4.670 mališana, što je za sedamdeset više u odnosu na proteklu godinu. Kako je najavljeno iz Uprave grada, boravak dece u vrtićima će biti besplatan, a iz “Naše radosti” najavljuju i proširenje kapaciteta.

“Našoj radosti” ove godine je pristiglo 1.293 zahteva za upis dece koja do sada nisu pohađala vrtiće ove ustanove, od kog broja je oko 200 njih ostalo na listi čekanja. Njima će biti ponuđene alternativne lokacije, a kako je najavljeno i proširenje smeštajnog kapaciteta, postoji i mogućnost da se u toku školske godine još jedan deo mališana upiše, kažu iz ove ustanove.

U narednim danima otvoriće se dve nove jaslene grupe u “Šumicama”, ujedno i najvećem objektu “Naše radosti”, a u kojima će boraviti 60 dece. Takođe, završena je dokumentacija za proširenje objekta “Mandarina”, kao i projektovanje izgradnje potpuno novog vrtića na Paliću, gde će biti mesta za deset grupa. Roditelji se od 1. septembra oslobađaju i naknade za boravak u vrtićima “Naše radosti”.

Iz “Naše radosti” dodaju da se spisak primljenih mališana nalazi na ulaznim vratima ili oglasnim tablama samih objekata.

Prethodni članak
Sledeći članak