Najveći problemi Palića Akva park i Vikend naselje

Gradonačelnik Stevan Bakić i predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor, prilikom obilaska Palića, predočili su Ministarki trgovine, turizma i telekomunikacije, Tatjani Matić, jedan od najvećih problema ove turističke destinacije –vikend naseljem. Ministarka Matić tom prilikom je rekla da će ministarstvo pružiti pomoć u rešavanju ovog problema.

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacije, Tatjana Matić, u okviru današnje posete Paliću, obišla je nekoliko lokacija, među kojima su Akva park i Vikend naselje. Njoj su gradonačelnik i predsednik Skupštine Vojvodine predočili probleme vezane za gotovo devastirano Vikend naselje. Kako je naveo gradonačelnik Stevan Bakić, ovo naselje je u lošem stanju i sa dosta napuštenih objekta. Upravo jedan od najvećih prepreka u rešavanju tog pitanja predstavljaju neuređeni imovinsko-pravni odnosi.

Predsednik Skupštine Vojvodine, Ištvan Pastor, rekao je da je za rešavanje pitanja vezanih za napuštene nekretnine i neraščišćen prostor Vikend naselja, koji se nalazi samo par metara od jezera, u planu projekat koji će biti realizovan sledeće godine i koji nije samo finansijske prirode. Kako je istakao, turistički potencijal Palića značajan je ne samo za Suboticu, već i za Srbiju, ali i čitav region, te je dodao da je ministarka Matić pokazala veliku otvorenost ka rešavanju ovog problema.

U tekućoj godini Grad je dobio pomoć od resornog ministarstva za projekat Avantura parka u iznosu od 12 miliona dinara, kao i za izgradnju 61 parking mesta u ulici Jožefa Hegediša, u visini od 10 miliona dinara. Oba projekta uspšeno su završena, rekla je Valerija Denč, direktorka “Park Palića”.

Ministarka Matić, izjavila je da će ministarstvo pružiti svaku moguću pomoć u rešavanju problema Vikend naselja. On je istakla da se prilikom posete upoznala i sa ključnim projektom, a to je Akva park, za čiji završetak je potrebno 504 miliona dinara.

U okviru posete ministarka Matić pustila je u rad i nove FM predajnike koji će omogućiti bolju pokrivenost stanovništva signalima programa radio Beograda i radio Novog Sada.