Dva lepa priznanja za JKP „Vodovod i kanalizacija“

Na adresu Javno-komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ nedavno su stigla dva lepa priznanja.

Jedna nagrada došla je iz Beograda iz „Udruženja vodovoda i kanalizacije Srbije“, koje je osnovano pre deset godina i broji preko 35 članica iz najvećih i najvažnijih gradova naše zemlje, u koje se ubraja i Subotica.

U ovom subotičkom javno komunalnom preduzeću, 2001. godine pokrenuli su projekat „Akvarius“, u sklopu kojeg organizuju „Dane otvorenih vrata“, na kojima uče decu školskog i predškolskog uzrasta da je pijaća voda jedan od najvažnijih prehrambenih proizvoda.

Osim toga, u konkurenciji 68 radova, video animacija eko-bajke subotičkog „Vodovoda i kanalizacije“, čiji autor je Ana Marković Plestović, dobila je nagradu za najbolju eko-bajku za decu i odrasle za 21. vek, pod nazivom „Voda i grad“, u okviru projekta „ECOLACUS“ – zaštita voda i biodiverziteta jezera Palić i Ludaš.

Iako je, do sada, dve trećine subotičkih domaćinstava pokriveno vododovodnom mrežom, predstavnici lokalne samouprave žele da već naredne godine još više unaprede vodosnabdevanje u našem gradu, a sredstva za to obezbediće se od „Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima“.