Medicinski fakultet u Novom Sadu predstavio se maturantima srednje Medicinske škole

Medicinski fakultet Univerziteta u Novom Sadu predstavio se učenicima završne godine srednje Medicinske škole u Subotici. Tom prilikom učenici su se upoznali sa sa studijama na ovoj visokoobrazovnoj ustanovi, prijemnom ispitu i studentskom životu.

Jedan od maturanata srednje Medicinske škole, koji je došao da čuje više o studijama na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu je Dimitrije Ivanić. Pohađa opšti smer za medicinsku sestru – tehničara i kako kaže svoje obrazovanje planira da nastavi upravo na ovom fakultetu.

Učenici su osim studijskih programa, istorijata ustanove i prijemnog ispita, od studenata Medicinskog fakulteta mogli da čuju i o vannastavnim aktivnostima, brojnim sekcijama, studentskim organizacijama i dobrom druženju.

Iz srednje Medicinske škole kažu da im je zadovoljstvo što među studentima ove visokoobrazovne ustanove vide i svoje nekadašnje đake. Dodaju da je blagodet biti spona između škole i fakulteta koji predstavljaju logičan nastavak u obrazovanju mladih ljudi u oblasti medicine.

Srednju Medicinsku školu u Subotici trenutno pohađa 628 učenika u 24 odeljenja.