Velika potražnja za garažama u Subotici – u centru grada cene i do 15.000e

Potražnja za garažama u Subotici drastično je porasla u poslednje dve godine, a agenti za nekretnine kažu da premašuje čak i potražnju za stanovima i kućama, zbog nedostatka parking mesta. Kako se za četvorotočkaše traži mesto više, ni cene nisu ostale iste i u centru grada dostižu visinu do 15.000 evra.

Za trendom rasta cena kvadrata nekretnine u Subotici, po svemu sudeći, ne zaostaju ni cene garaža. Kako objašnjavaju agenti za nekretnine, cene se razlikuju u zavisnosti od dela grada, ali i od opremljenosti, pa iako se nalaze jedna pored druge, cena može biti i do 30 odsto skuplja ili jeftinija. Na Teslinom naselju i Radijalcu raspon cena je od pet do šest hiljada evra, Prozivci od pet do sedam, a garažno mesto u novim zgradama sa PDV košta oko sedam hiljada evra. Garaže koje se nalaze u centru grada i bolje su opremljene su i najskuplje, od 10.000 do 15.000 evra.

Oni koji se odluče da ipak ne pazare već iznajme garažu, mesečno plaćaju od 30 do 60 evra, kaže sagovornik.

Kada je reč o stanovima, cena kvadrata neće padati ni u narednom periodu. U prilog tome govori i podatak da je primetan novi porast cena u novogradnji. Kako navodi Gavrić trenutna cena kvadrata u Subotici iznosi 1.300 evra plus PDV.