„Kreativna akademija“ na Otvorenom univerzitetu

Četrdeset polaznika iz Velike Britanije, Grčke, Belgije i Srbije u naredna tri dana učestvovaće na treninzima za nastavnike i kreativne profesionalce koji je počeo danas na Otvorenom univerzitetu.

Cilj interaktivnog treninga jeste predstavljanje nastavnog plana koji je kreiran u okviru projekta, kao i njegova primena u praksi kroz vežbe i podsticanje saradnje i razmene iskustva među učesnicima iz različitih zemalja. Polaznici su nastavnici i kreativni profesionalci iz Velike Britanije, Grčke, Belgije i Srbije, a među njima je i Adam Ardžent iz Velike Britanije.

Ideja je osnažiti srednjoškolce da postanu kreativni profesionalci budućnosti i doprinesu oporavku kulturno-kreativnog sektora podstičući svoje kreativne i preduzetničke veštine i omogućiti studentima interaktivne susrete sa profesionalcima iz oblasti kulturno-kreativnog sektora radi pružanja informacija i mentorstva kako o znanjima iz oblasti tih industrija tako i o preduzetničkom razmišljanju i veštinama.

Ovaj projekt rezultat je reakcije na destuktivne posledice koje je ostavila pandemija Kovid-19, rekla je Dženifer Vol, koordinator projekta Kreativna akademija.

Trening se sprovodi u okviru projekta Kreativna akademija, u partnerstvu sa organizacijama iz Velike Britanije, Grčke i Belgije. Radionica traje tri dana i učestvuje 40 polaznika.