Spas od vrućina na bazenu uz odgovorno ponašanje

Zbog visokih temperatura i lepog vremena mnogi sugrađani osveženje su potražili na bazenu u Dudovoj šumi. Iako na kupališta odlazimo kako bismo se opustili i uživali sa prijateljima i porodicom, trebamo obratiti pažnju na pravilno ponašenje i bezbednost prilikom kupanja, upozoravaju stručnjaci.

Od početka ovogodišnje kupališne sezone posećenost kupača na bazenu u Dudovoj šumi raste svakog dana. Građani koje smo zatekli na bazenu kažu da spas od letnjih vrućina svake godine potraže na ovom bazenu. Kažu da su zadovoljni uslovima – čistom vodom, lepim i prijatnim ambijentom.

Iako na bazen odlazimo da se opustimo i uživamo sa prijateljima i porodicom, trebamo obratiti pažnju na pravilno ponašenje i bezbednost prilikom kupanja. Treba izbegavati nagli ulazak u vodu, a pre ulaska i izlaska iz bazena potrebno je istuširati se i ne zaobilaziti kadice sa dezinfekcionim sredstvom. Veoma je važno i ne zadržavati se predugo u vodi, pogotovo ako je velika gužva, naglašavju stručnjaci i napominju da se voda ne guta i da se ne roni bez zaštitinih naočara.

Cene ulaznica na bazenu u Dudovoj šumi za odrasle iznose 200 dinara, za decu 100, dok su penzionerske ulaznice 50 dinara. Bazen je za građane otvoren svih sedam dana u nedelji. Ponedeljkom od 12 do 18 čaosva, od utorka do petka od 11 do 18, dok vikendom radi sat duže.