„Kabare Jugoslovenke“ premijerno u četvrtak na sceni Jadran Narodnog pozorišta

Drama na srpskom jeziku Narodnog pozorišta u četvrtak će izvesti 4 premijeru u ovoj sezoni. Reč je o predstavi „Kabare Jugoslovenke“ autora teksta i reditelja hrvatskog reditelja Ivana Lea Lema.

Reditelj Ivan Leo Lemo po peti put sarađuje sa Narodnim pozorištem, a sada će publika imati priliku da pogleda njegovu predstavu „Kabare Jugoslovenke“ koja donosi temu Jugoslavije iz ugla rasvetljavanja patrijarhalnih pomračenja koja istražuje tekstonski susret Istoka i Zapada u bizarnim i melodramatičnim pričama. U ovoj predstavi prepliće se osam priča iz šest bivših jugoslovenskih republika i dve pokrajine.

Glumica Suzana Vuković jedna je od 8 glumica koje su angažovane u ovoj predstavi, a po peti put sarađuje sa rediteljem Ivanom Leom Lemom i ističe da nikada u karijeri nije imala izazov kakav je pred nju stavila ova predstava. Suzana tumači lik pilotkinje iz okoline Mostara- Danice Drmalov.

Nova članica ansambla, glumica Monja Medaković Vuksanović tumači lik arheološkinje iz Boke Kotorske- Teute koja pokušava da se izbori sa svim okolnostima koje joj život nameće.

Pored Suzane Vuković i Monje Medaković Vuksanović u predstavi glume i Jelena Mihajlović, Sanja Moravčić, Kristina Jakovljević, Nikolina Vujević, Vesna Kljaljić Ristović, Sofija Mijatović i u audio ulozi Minja Peković. Predstava „Kabare Jugoslovenke“ će premijerno biti izvedena u četvrtak 25. maja od 19,30 časova na sceni Jadran Narodnog pozorišta, na dan kada je nekada proslavljan Dan mladosti.