Fondacija „Bačka“ donirala 1389 novogodišnjih paketića za decu iz socijalno ugroženih porodica

Fondacija “Bačka” preko preduzeća “Phiwa” uoči novogodišnjih praznika, već tradicionalno je za decu iz socijalno ugroženih porodica obezbedila 1389 novogodišnjih paketića.

Preduzeće “Phiwa” u ime svog osnivača Fondacija “Bačka” i ove godine opredelila je 10.000 evra za kupovinu novogodišnjih paketića za decu iz socijalno ugroženih porodica. Danas su pripremljeni paketići predati “Karitasu” koji će ih dalje distribuirati.

“Karitas” će najveći broj novogodišnjih paketića podeliti deci iz socijalno ugroženih porodica sa teritorije grada i iz okolnih naselja i na taj način barem malo ulepšati predstojeće praznike najmlađimakoji žive u teškim uslovima.

Od 1389 novogodišnjih paketića 50 paketića opredeljeno je za decu koja se nalaze na lečenju u Opštoj bolnici Subotica, a 95 za Centar za porodični smeštaj i usvojenje Subotica koji će organizovati novogodišnji program za decu koja se nalaze u hraniteljskim porodicama i kojoj su namenjeni ovi pokloni.

Fondacija “Bačka” putem kompanije “Phiwa” godinama opredeljuje sredstva za kupovinu novogodišnjih poklona za decu iz socijalno ugroženih porodica.