Počela podela tipskih kanti po prigradskim naseljima

Podela tipskih kanti za odvoženje kućnog otpada po prigradskim naseljima počela je danas u MZ “Mala Bosna”. Javno komunalno preduzeće “Čistoća i zelenilo” podelu kanti u ovom naselju će vršiti do 29. decembra, nakon čega slede podela u još tri mesne zajednice.

Javno komunalno preduzeće “Čistoća i zelenilo” u jutarnjim satima počelo je podelu kanti po ulicama Mesne zajednice “Mala Bosna”. Tipske kante će dobiti 450 domaćinstava, a među prvima je Marijana Ilić, koja kaže da će im od sada biti mnogo čistije.

Podela se obavlja po kućama radnim danima od 9 do 14 časova, a svi oni koji se u tom periodu ne zateknu u svom domu, kante će moći da preuzmu u prostorijama Mesne zajednice od 14 do 18 časova, uz prikaz ličnog dokumenta. Iz nadležnog preduzeća kažu da će u narednom periodu kante dobiti i meštani Mišićeva, Đurđina i Starog Žednika, čime će biti pokriveno 2.000 domaćinastava.

Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine donirao je 720 kanti, dok je preduzeće nabavilo još 820. Nakon podele po ovim mesnim zajednicama, na teritoriji grada, tipske kante treba da dobije još oko 8.000 domaćinstava.