Dan škole u OŠ „Matko Vuković“

Bogatim kulturno-umetničkim programom učenici i nastavnici OŠ „Matko Vuković“ obeležili su Dan škole. Za ovu priredbu dugo su se pripremali i đaci i nastavnici, jer svi iz škole navode kako je ovo za njih veliki dan, te kako su ponosni na to što njihova škola nosi naziv Matko Vuković.

Učenici OŠ „Matko Vuković“ dugo su se pripremali za priredbu, a ona je sačinjena od brojnih plesnih, dramskih, i umetničkih tačaka. Deca su jedva čekala da priredba počne, kako bi pokazali svoja umeća na bini, a sve to u čast Matka Vukovića.

Iz škole poručuju da je današnja priredba jedna od pet stalnih, te da se za svaku pripremaju temeljno i tokom cele godine. Takođe navode da je za njih današnji dan poseban, te da su veoma srećni što su se svi gosti odazvali njihovom pozivu.

OŠ „Matko Vuković“ je posebna po tome što u đačkim klupama sede deca različitie nacionalne i verske pripadnosti, ali ta različitost ih ujedinjuje. Na proredbi je rečeno da je ova škola pravi primer multinacionalnog društva u malom, kakvom svi mi treba da težimo.

Svečanost su svojim prisustvom uveličali brojni gosti, među kojima su i predstavnici lokalne samouprave, predstavnici konzulata R. Hrvatke, profesori u penziji, i direktori osnovnih škola.