Sednice grupacija u RPK

U prostorijama Regionalne privredne komore održane su sednice Grupacije mlekarske industrije i Grupacije klanične industrije Udruženja za stočarstvo i preradu stočarskih proizvoda Privredne komore Srbije. Cilj sednica bio je unapređenje rada jedinstvenog komorskog sistema, ali i procenjivanje potreba za osnivanjem sekcija kao najosnovniju mogućnost za delovanje privrednih subjekata.

Cilj sastanka jeste da se naprave reprezentativna udruženja privrednika, koja će svojim aktivnostima, ali i saradnjom sa ministarstvima i Vladom R. Srbije uticati na kreiranje zakonskih i podzakonskih akata koji će ići u prilog privrednicima.

Između ostalog, cilj rada ovih grupacija jeste i da se zaštiti nacionalni interes. Na sastanku je istaknuto kako je Srbija izuzetno bogata tradicionalnim proizvodima koje je neophodno zaštititi.

Pre nekoliko dana formirana je i međuresorna radna grupa sa Ministarstvom poljoprivrede i zaštite životne sredine gde predstavnici sektora za poljoprivredu Privredne komore Srbije i predstavnici ministarstva rade zajednički na rešavanju svih problema iz ovih oblasti.