субота , 1 октобра 2022
Naslovna / Društvo / Čvarkijada 2020.

Čvarkijada 2020.

Na „Čvarkijadi“ koja je održana u subotu u MZ „Peščara“, u pravljenju najboljih čvaraka takmičilo se 67 ekipa. Na ovogodišnjem takmičenju za najbolje duvan čvarke, nagrada je otišla ekipi „Peti puk“ iz Valjeva, dok je najbolje domaće čvarke napravio tim „Zet, šuraci i ona“. Na sada već tradicionalnoj manifestaciji, pored brojnih ekipa iz Subotice, učestvovali su i timovi iz Valjeva, Sremske Mitrovice, Temerina, a po prvi put i iz Segedina. Dobro druženje, vesela atmosfera i nasmejana lica takmičara, obeležila su ovogodišnju manifestaciju. Neki od učesnika na „Čvarkijadu“ dolaze od njenog početka, a kako kažu dobro druženje pre svega karakteristično je za ovaj događaj, a ovom prilikom takmičari su podelili šta je to potrebno za dobre čvarke.
Ove godine iz Valjeva su došle čak tri ekipe, koje su pokazale umeće u pravljenju specijaliteta odnosno duvan čvaraka. Članovi ovih ekipa istakli su da je zadovoljstvo bilo učestvovati na ovoj manifestaciji, te da se nadaju da će i Subotičani posetiti takmičenje u Valjevu koje se održava u oktobru. Dobro druženje, pre svega je ono po čemu se ovo okupljanje pamti, rekli su gosti iz Valjeva.
Ova manifestacija realizuje se u organizaciji MZ „Peščara“, a ovo je 4.godina po redu da se održava. „Čvarkijada“ je postala zaštitni znak ove MZ, a cilj je pre svega druženje i upoznavanje ostalih sa MZ. Realizacija „Čvarkijade“ podržana je i od strane lokalne samouprave, u čije ime je učesnike i posetioce pozdravio član GV zadužen za oblast turizma, investicija i međunarodne saradnje, Srđan Samardžić.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

INFO BLOK 29.09.2022.

INFO BLOK 29.09.2022.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.