četvrtak , 19 septembar 2019
Naslovna / Ekonomija / Vučić: Y krak do sredine 2019. godine

Vučić: Y krak do sredine 2019. godine

Radovi na izgradnji Y kraka biće završeni polovinom 2019. godine, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić prilikom jučerašnje posete Subotici. On je dodao i da će Vlada svoje obaveze oko Y kraka ispuniti, nešto sporije nego što je planirano, ali da se po prvi put nakon 27 godina, koliko je prošlo od početka izgradnje Y kraka, konačno vidi napredak. Predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović u Subotici je izjavio da dolazak novih kompanija u Suboticu omogućava razvoj ovog grada te realizaciju važnih projekata poput izgradnje pozorišta i rekonstrukcije objekata na Paliću.

Jedan od najvažnijih projekata za Suboticu i njene građane jeste izgradnja Y kraka, koja traje punih 27 godina. Prema rečima predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ove godine biće završeno 5 km puta, za 2,2 miliona e koje je Vlada Srbije opredelila za ovu godinu. Vučić je dodao i da je novac za narednu godinu takođe obezbeđen, te da očekuje da će do polovine 2019. godine biti završeni radovi na izgradnji svih 27 km Y kraka.

Predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović, prilokom otvaranja proizvodne hale kompanije Ametek, poručio je da strane kompanije u Subotici, putem taksi i poreza koje plaćaju doprinose bržem razvoju grada i na taj način učestvuju u realizaciji velikih projekata poput izgradnje Narodnog pozorišta.

O autoru Miljana Crnogorac

Pogledaj i sledeće

Prosečna neto plata u Srbiji u aprilu ove godine 54.645 dinara

Prosečna aprilska bruto zarada je iznosila 75.441 dinar, i na godišnjem nivou je veća za …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *