Interkulturalni dan u OŠ „Matko Vuković“

U Osnovnoj školi „Matko Vuković“ održan je interkulturalni dan. Đaci i profesori obučeni u nacionalne nošnje pesmom, muzikom i igrom predstavili su svoj narod, ali i naučili puno o kulturi i tradiciji svojih drugova iz školskih klupa. U ovoj školi deca različite nacionalne i verske pripadnosti zajedno uče, druže se i igraju, upravo iz tog bogatstva različitosti i jedinstva rodila se ideja o realizaciji interkulturalnih aktivnosti poput ove.

Đaci ove škole, svako u svojoj narodnoj nošnji, a svi u istim učionicama i klupama mesecima su se spremali za ovaj veliki događaj. Svi su sa nestrpljenjem iščekivali početak priredbe kako bi predstavili delić svoje kulture, ali i naučili ponešto o kulturi svojih drugova i drugarica iz razreda.

Iz OŠ „Matko Vuković“ poručuju da već treću godinu zaredom organizuju ovu manifestaciju. Navode da su naišli na veliko odobravanje od strane svih zaposlenih i roditelja. Svake godine sve je više dece koja žele da učestvuju na ovoj priredbi. Inicijatori za organizaciju ovog događaja bili su pedagoška asistentkinja Nada Dimović i školska pedagoškinja Svetlana Ilijašević.