subota , 30 maj 2020
Naslovna / Hronika / Subotička policija presekla lanac ilegalne trgovine akciznom robom

Subotička policija presekla lanac ilegalne trgovine akciznom robom

Subotička policija presekla je lanac ilegalne trgovine akciznom robom, zaplenila 7.920 paklica cigareta i uhapsila sedam osoba, među kojima su dva carinska službenika.
Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela primanje mita, davanje mita i krijumčarenje uhapšeni su carinski službenici M. V. (1971) i V. G. (1973), kao i M.B. (1983), D.M. (1958), D.D. (1958), I.D. (1953) i P.B. (1954).
Carinski službenici se sumnjiče da su u više navrata, preko graničnog prelaza Bajmok, ostalim osumnjičenima omogućili ilegalni prenos cigareta, za šta su kao protivnaknadu uzimali novac.
Osumnjičeni su uhapšeni prilikom pokušaja ilegalnog prenosa cigareta preko državne granice, u čemu ih je sprečila policija.
Tom prilikom u prepravljenim bunkerima u dva putnička vozila, policija je  pronašla 7.920 paklica cigareta sa akciznim markicama Republike Srbije i Makedonije.
Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu, u zakonskom roku, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Subotici

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Migranti u tovaru svežeg kupusa

Carinici su juče na izlazu graničnog prelaza Horgoš, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj osmorice …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *