среда , 8 децембра 2021
Naslovna / Društvo / Lekarski tim iz angio-sale uveliko spašava živote

Lekarski tim iz angio-sale uveliko spašava živote

Zahvaljujući novootvorenoj angio-sali u Opštoj bolnici poslednjeg dana januara uspešno je izvedena prva procedura u slučaju akutnog infarkta miokarda. Iz bolnice poručuju da je Odeljenje za internu kardiologiju, zahvaljujući angio sali, ušlo u novu fazu lečenja akutnog infarkta miokarda.

Lekarski tim koji radi u novootvorenoj angio-sali do sada je ugradio 10 stentova. Lekari su imali 90 intervencija, a uradili su i osam PCI procedura, te spaslii 10 života. Interventni kardiolozi sa svojim timom od 26. decembra su pripravni za akutni infarkt miokarda. Prva procedura u slučaju akutnog infarkta miokarda uspešno je izvedena 31. januara, a pacijentkinja je stigla u „zlatnom“ satu.

Načelnica Odeljenja kardiologije dr Ivana Pletikosić poručila je da je otvaranjem angio-sale otvoreno novo poglavlje u radu Opšte bolnice. Ona je dodala i da je Odeljenje kardiologije u potpunosti kadrovski, tehnički i tehnološki spremno za prijem pacijenata koji će ići u salu.

U angio sali su četiri interventna kardiologa među kojima je i direktor bolnice dr Slobodan Puškar, koji nije krio zadovoljstvo zbog činjenice da su se u samo tri meseca rada angio-sale uhvatili u koštac sa najkompleksnijim slučajevima u kardiologiji.

Direktor Opšte bolnice istakao je da će se dodatno kadrovski ojačvati kako bi mogli da pokriju više dana u nedelji, a u budućnosti i 24h tokom svih sedam dana u nedelji.

O autoru Miljana Crnogorac

Pogledaj i sledeće

U parku na Prozivci zasađena su stabla u okviru projekta “Zelena Srbija”

U parku na Prozivci zasađena su stabla crvenocvetnog kestena, japanske ukrasne trešnje i piramidalnog graba …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *