subota , 30 maj 2020
Naslovna / Politika / Izbori za mesne zajednice: Koalicija SNS – SVM osvojila 442 mandata

Izbori za mesne zajednice: Koalicija SNS – SVM osvojila 442 mandata

U Subotici su juče održani izbori za članove saveta mesnih zajednica. Od ukupno 37, apsolutnu pobedu u 35 mesnih zajednica osvojila je koalicija SNS-SVM, poručuju iz GrO SNS-a. Ovi izbori održani su na 103 glasačka mesta, a svoje biračko pravo iskoristilo je blizu 17 odsto građana.
Prema podacima GrO SNS-a, koalicija SNS-SVM odnela je ubedljivu pobedu u 35 mesnih zajednica. Odnosno od ukupno 501 mandata ova lista osvojila je 442 mandata, što je procentualno preko 88 odsto. Takođe, iz GrO SNS-a navode da je Demokratski savez Hrvata u Vojvodini osvojio 37 mandata, Liga socijaldemokrata Vojvodine i Savez bačkih Bunjevaca po 5 mandata, SPS 9 mandata, dok je Pokret snaga Srbije osvojio 3 mandata. Predsednik GrO SNS-a, Bogdan Laban poručio je da će vladajuća koalicija nastaviti da radi u interesu građana i na poboljšanju kvaliteta života građana u svim mesnim zajednicama.
Demokratski savez Hrvata u Vojvodini na ovim izborima učestvovao je u 8 mesnih zajednica, odnosno dve gradske i šest prigradskih. Ova politička stranka odnela je pobedu u mesnim zajednicama Verušić i Mala Bosna, a iz DSHV-a poručuju da su ostvarili i više nego povoljan rezultat.
Tokom izbora za članove saveta mesnih zajednica nisu zabeleženi incidenti na terenu, navode iz Izborne komisije Grada i dodaju da su izbori protekli mirno.
Nakon što Izborna komisija saopšti zvanične rezultate izbora, mesne zajednice imaju rok od 10 dana da formiraju savete.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Info plus Ištvan Pastor 21.04.2020.

Info plus Istvan Pastor 21.04.2020. https://youtu.be/5fwjofXxwBk

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *