Nove mašine JKP „Čistoća i zelenilo“ za čišćenje trotoara

JKP “Čistoća i zelenilo” nabavilo je dve nove radne mašine za uklanjanje korova duž ivičnjaka pešačkih i biciklističkih staza. Nove mašine u pogonu su nedelju dana, a biće korišćene u okviru dve radne jedinice ovog preduzeća.

Kako bi olakšali posao na ukljanjaju korova između betonskih kocki na šetalištima, duž ivičnjaka trotoara i biciklističkih staza JKP “Čistoća i zelenilo” kupilo je 2 radne mašine marke Mišelis sa hidrostatičkim pogonom. Vrednost ovih mašina je oko 2 miliona dinara, a preduzeće ih je nabavilo iz sopstvenog budžeta.

Nove mašine biće korišćene u radnim jedinicima “Higijena grada” i “Zelenilo”. Trenutno se ove mašine koriste za ukljanjanje korova na promenadi na Prozivci i na šetalistu na Radijalcu, a u planu je da se koriste i u centru grada. Nove mašine omogućavaju lakše i efikasnije ukljanjanje korova sa teže dostupnih mesta.

Kako bi unapredilo rad JKP “Čistoća i zelenilo” je u prethodnih godinu dana nabavilo nekoliko novih vozila i mašina među kojima su i 2 nova kamiona, nova čistilica, kombi vozilo za prevoz uhvaćenih pasa kao i 2 samohodne kosačice.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime