Bogat vikend za plivače maratonce

Protekli vikend bio je bogat takmičenjima za plivače maratonce. Na Zobnatičkom jezeru kod Bačke Topole, u organizaciji Saveza za daljinsko maratonsko i masters plivanje Srbije, održano je Otvoreno masters državno prvenstvo u plivanju na otvorenim vodama na tri, pet i deset kilometara.

Na distanci od pet kilometara, koja je imala međunarodni karakter, 17. godišnji Subotičanin Borislav Fermanović, inače trenutno naš najuspešniji plivač na otvorenim vodama, u cilj je uplivao drugi, a isti plasman ostvario je i u apsolutnoj muškoj kategoriji, dok je u svojoj uzrasnoj kategoriji bi prvi. Tri godine mlađi Filip Zavišić trku je završio kao peti, u apsolutno muškoj kategorij bio je treći, dok se u svojoj uzrasnoj kategoriji našao na pobedničkom postolju, a treći predstavnik našeg grada na ovom takmičenju bila je 13 godišnja Tea Mut, koja je u trci na tri kilometra, na cilj stigla četvrta, u apsolutno ženskoj kategoriji bila je druga, dok se u svojoj uzrasnoj kategoriji našla na pobedničkom postolju.

Četrnaestogodišnja Bojana Fermanović u cilj je uplivala deveta, a s obzirom na veliki broj takmičara, to je veoma dobar plasman, pošto je u apsolutnoj ženskoj kategoriji bila peta, a u svojoj uzrasnoj kategoriji našla se na drugom mestu.

Na ovom dvodnevnom takmičenju prvo mesto u svojim uzrasnim kategorijama od Subotičana osvojili su: Mirna Vidaković, Ana Vukičević, Gabor Furstner, Slobodan Božin i Ištvan Priboj. Drugi su bili: Marta Talpai i Čaba Šanta, dok se Nebojša Crnogorac plasirao na treću poziciju.

U trci na deset kilometara Borislav Fermanović okitio se srebrnom medaljom u apsolutnom plasmanu i u apsolutnom plasmanu muškaraca, a u svojoj uzrasnoj kategoriji bio je prvi. Na istoj distanci Filip Zavišić plasirao se na petu poziciju, u muškoj konkurenciji bio je četvrti, dok se u svojoj uzrasnoj kategoriji našao na pobedničkom postolju. Bojani Fermanović pripala je bronza u njenoj uzrasnoj kategoriji, a svi učesnici ove trke dobili su zlatna odličja, jer isplivati ovu zahtevnu distancu predstavlja veliki uspeh.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime