Zima u ZOO vrtu

Zaposleni u Zoo vrtu na Paliću na vreme su pripremili sve kako bi životinje bile sigurne i zbrinute u ovim ledenim danima. Iz Zološkog vrta poručuju da su oni u zimskom periodu veliki magnet za divlje ptice iz okoline koje tamo nalaze hranu i utočište. U zimskom periodu najčešće ih posećuju deca koja dolaze u grupama sa svojim nastavnicima.

Građani Palića, sa kojima smo razgovarali zimi ne posećuju Zoo vrt, kako kažu, zbog hladnoće. Iako su svi saglasni oko toga da je naš Zoo vrt izuzetno lepo uređen, i da je veoma bogat biljnim i životinjskim vrstama, mnogo ga nisu posetili godinama.

Zimski period je vreme kada sve spava u Zoo vrtu, osim radnika koji pripremaju objekte za proleće. Iz Zološkog vrta poručuju kako ih zima nije dočekala nespremne , te da je svaka životinja zbrinuta odnosno da ima svoj zaštićen prostor i grejanja.

Obilaženje Zoo vrta u zimskom periodu predstavlja poseban doživljaj, a za sve zainteresovane posetioce kapije Zoo vrta su otvorene od 9 do 15h. Iz Zološkog vrta poručuju da ih na proleće očekuju novine poput novih stanovnika, koji su za sada iznenađenje.