Žetva pšenice za desetak dana, očekuje se dobar rod

Žetva pšenice očekuje se za desetak dana, ocenio je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, koji se zajedno sa pokrajinskim sekretarom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomirom Božićem i gradonačelnikom Stevanom Bakićem obišao danas poljoprivredno imanje Milovana Ždrnje, koji je i vlasnik firme „Pro-sklad“ u Novom Žedniku.

Poljoprivredni proizvođač i vlasnik preduzeća „Pro-sklad“ Milovan Ždrnja rekao je da je u toku žetva ječma i da nije zadovoljan prinosima. Uskoro očekuje i žetvu uljane repice i kaže da se nada dobrom rodu.

Obilazeći preduzeće „Pro-sklad, koje se bavi ratarstvom, skladištenjem i organizacijom proizvodnje ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, Čedomir Božić istakli su da ove godine očekuju rekordne prinose. Po njihovoj oceni, žetva pšenice mogla bi da počne za desetak dana.

U Novom Žedniku bio je i gradonačelnik Subotice, Stevan Bakić, koji je istakao da je resor  poljoprivrede izuzetno značajan za grad, te da je u gradskom budžetu za ovu oblast opredeljeno 90 miliona dinara, od čega oko 40 miliona za atarske puteve.

Zahvaljujući sredstvima iz budžeta u iznosu od 2,5 miliona dinara ratari će moći, podsetio je gradonačelnik, besplatno da ispitaju kvalitet zemljišta kako bi postigli veće prinose.