Završeno polaganje male mature

Učenici osmih razreda osnovnih škola polagali su danas završni ispit iz matematike čime je završeno polaganje male mature. Prvi prelimirani rezultati biće poznati sutra, a konačni u četvrtak 27. juna.

Osmaci su danas polagali završni ispit iz matematike koji je trebalo da bude održan u utorak, ali je zbog deljenja rešenja testa u ponedeljak uveče, pomeren na četvrtak. Đaci su u ponedeljak polagali test iz srpskog odnosno maternjeg jezika, u sredu kombinovani test iz hemije, fizike, istorije, geografije i biologije, a danas iz matematike. Za sva tri testa na raspolaganju su imali dva sata za rešavanje zadataka. Đaci OŠ “Kizur Ištvan” slažu se u oceni da je najteži bio kombinovani test.

U OŠ “Kizur Ištvan” malu maturu polagalo je 95 učenika. Od tog broja njih 26 polagalo je završne ispite na mađarskom nastavnom jeziku. U školi kažu da je sve prošlo regularno.

Prvi, preliminarni rezultati završnih ispita biće objavljeni sutra u školama. Žalbe na rezultate završnih ispita u školama se podnose u subotu od 8-16 časova, dok će prijem i rešavanje žalbi u Okružnim komisijama biti u ponedeljak u istom terminu. Objavljivanje konačnih rezultata završnog ispita biće u četvrtak 27.juna do 8 časova. Nakon toga osmake očekuje upis u srednje škole na osnovu predatih lista želja.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime