Za vikend koncerti Osnovne baletske škole „Raičević“ na pozornici Jadran

 

Koncert povodom 27 godina od osnivanja Osnovne baletske škole „Raičević“ biće održan u subotu i u nedelju u 19 časova, na pozornici Jadran bioskopa. Na koncertu će se moći čuti poznate melodije svetskih muzičkih velikana.

Za 27 godina postojanja, škola se može pohvaliti nizom uspeha u našoj zemlji i inostranstvu. Po rečima učenice koja je primljena na svetsku baletsku Akademiju, put do uspeha je trnovit i ni malo lak.

Da su drama i balet usko povezani, u prilog tome ide i posebna predstava u izvedbi Dramske sekcije i Osnovne baletske škole. Po rečima nastavnice Dramske sekcije, zanimljivo je što će publika biti u prilici da gleda monolog između balerina, s obzirom na to da su ljubitelji baleta navikli da balerine uz pomoć muzike i tela iznesu jedno dramsko delo.

Ova školska 2016/2017. je bila i više nego uspešna,izjavila je direktorka škole. Ove godine se ispraća dvadeset i peta generacija, koja završava školovanje i biće ponosni vlasnici zvaničnog sertifikata od Ministarstva prosvete Republike Srbije.

Osnovna baletska škola „Raičević“ postoji u Subotici od 1990. godine i jedna je od četiri škole registrovane od strane Ministarstva prosvete i sporta Republike Srbije. Rade po nastavnom planu i programu svetski priznate ruske škole „Agripina Vaganova“.